Hitster

Spelgegevens

Naam spelHitster
SpelbedenkerMarcus Carleson
VormgevingJumbo
UitgeverJumbo
Jaar van uitgave2022
aantal spelers 2-10leeftijd 16+
prijs 25tijdsduur 30 minuten
soort spel Partyspelspelregels Spelregels Nederlands
gewonnen prijzen 2023 Vuoden Peli Party Game of the Year Winner
gewonnen prijzen 2023 Spiel des Jahres Recommended

Inleiding

Weet jij veel van muziek? Dan is dit partyspel misschien wel iets voor jou. Raad de liedjes en bouw jouw tijdlijn uit meer dan 100 jaar aan hits.

De eerste indruk

Het spel komt in een klein en handzaam formaat doosje en bestaat uit kaartjes en kartonnen fiches. Je hebt een telefoon met internetverbinding en een connectie met de Hitster-App en Spotify nodig.

De voorbereiding

Bepaal in welke teams je gaat spelen of speel individueel. Download de gratis Hitster app op een telefoon die je tijdens het spel gaat gebruiken. Deel ieder team/iedere speler 2 hitster fiches en 1 tijdlijnkaart toe en je kan beginnen.

Spelverloop

Scan de QR code op de bovenste Hitster kaart en luister naar het liedje. Raad uit welk jaartal dit liedje komt en plaats de kaart op de juiste plek in jouw tijdlijn. Weet je ook de titel en artiest? Dan win je een extra Hitster fiche.

Deze fiches kan je inzetten om een nieuw liedje te luisteren, een kaart van de andere spelers te stelen of een extra kaart te kopen.

Wie als eerste 10 kaarten op de juiste plaats in de tijdlijn heeft geplaatst, wint het spel.

Tips en opmerkingen

Het belangrijkste in dit spel is om de jaartallen correct te raden. Oude liedjes herken je soms ook al aan de geluidskwaliteit, ook al ken je het liedje niet. Weet je het niet? Dan kan je er ook voor kiezen om het ‘grootste gat’ in jouw tijdlijn te gokken, dan heb je de meeste kans op succes. Houd de tegenstanders goed in de gaten en let op wanneer je een kaart zou kunnen stelen.

Oordeel recensent

Dit is een leuk partyspel voor muziekliefhebbers. Haal herinneringen op aan een bepaalde tijd en zing uit volle borst mee. Het is een goede start van de avond, of juist een leuke afsluiter.

Wil je andere liedjes? Dan is er ook een variant met Guilty Pleasures, Duitse Schlagers, Summer Party te koop met daarop de meest foute liedjes van de afgelopen decennia.

Inmiddels is ook Hitster Bingo te verkrijgen.

Foto’s: BGG Kara Duca-Johnson (darthmoeder)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.