Voorspellingen voor 2011

Aan het einde van de voorgaande jaren gaf ik een overzicht van de spellen die ik gespeeld had. Omdat ik halverwege dit jaar gestopt ben met het bijhouden zal ik dat deze keer niet kunnen doen. Maar mijn goede voornemen voor 2011 is dat ik het weer ga bijhouden, want het is toch wel leuk om terug te kijken.

Daarom ga ik deze keer in plaats van terug te kijken, vooruit kijken naar het volgend jaar. Ik doe samen met de andere spelers van ons Descent groepje (ik, Wilfred, Robert, Johan en John) de volgende voorspellingen voor het jaar 2011:

  1. Heroscape gaat overgenomen worden door een andere uitgever nu Hasbro ermee gestopt is.
  2. Er komt een nieuwe Engelstalige Black Stories uitbreiding uit.
  3. Een heleboel kleine uitgevers van spellen gaan het moeilijk krijgen, omdat de economie gaat aantrekken en de mensen daarom hun geld aan duurdere dingen gaan uitgeven.
  4. Er komt een nieuw Ticket to Ride spel.
  5. De bezoekersaantallen van Zuiderspel gaan verdubbelen.
  6. LEGO gaat door met het uitgeven van bordspellen.
  7. Er komt een ‘The Voice of Holland’ bordspel.
  8. Ganzenbord wordt een onverwacht groot succes.
  9. Er komen drie Dominion uitbreidingen uit (Cornucopia en twee anderen) die niet allemaal door 999 Games vertaald gaan worden naar het Nederlands.
  10. Er komen minimaal drie nieuwe Battlelore uitbreidingen uit met daarin alleen maar mensen, goblins en dwergen en de basisset gaat niet in zijn originele vorm heruitgegeven worden.
  11. Er gaan minder nieuwe originele spellen uitkomen, maar juist uitbreidingen op en varianten van bestaande spellen.
  12. Er gaan in navolging van Dominion nog veel meer ‘deck building’ spellen uitkomen.
  13. De bezoekersaantallen van de Spellenclub Eindhoven website gaan na de samenvoeging met de Roll The Dice website verdubbelen.
  14. Er komt een nieuwe Blokus variant.
  15. Wilfred voorspelt dat hij één plank leeg krijgt (van de vijf).

We zullen aan het einde van 2011 kijken hoeveel van deze voorspellingen uitgekomen zijn. Laat een reactie achter als jij ook een bordspel voorspellingen hebt voor het komend jaar.

Puzzel 97 – Rasende Roboter #23

Winnaar vorige puzzel

#1: madhobbit: 40 punten
#2: JeVo: 40 punten

Gefeliciteerd madhobbit en JeVo!

De beste oplossing voor de vorige puzzel was 40 punten.

U kunt uw antwoorden voor deze week weer insturen door een reactie op dit bericht te geven.

Regels

Het doel is om de blauwe robot op het doel (aangegeven in het midden van de puzzel) te krijgen. De bedoeling is om dit in zo min mogelijk zetten voor elkaar te krijgen. Een zet bestaat uit het zover mogelijk verplaatsen van een robot in een van de vier richtingen. Robots worden tegengehouden door muren en andere robots.

De volledige regels in het Nederlands zijn te vinden op de website van de Gaming Corner.

Deadline

De deadline voor het posten van oplossingen is woensdag 5 januari 05:00

Dommeldalse bordspelbelevenissen – Spellenmiddag Gameforce

Dit bericht is verouderd. Je kunt hier de nieuwe versie vinden: Dommeldalse bordspelbelevenissen – De Gameforce zondagmiddag.

Weet je al wat je vandaag gaat doen? Misschien heb je wel zin om een bord- of kaartspel te gaan spelen. In de regio Eindhoven zijn hiervoor vele mogelijkheden. Zo zijn er clubs en verenigingen die speelbijeenkomsten organiseren. Daarnaast zijn er ook groepen mensen die zichzelf georganiseerd hebben. Verder hebben we in Eindhoven ook de speelruimte in de spellenspeciaalzaak Gameforce, die meerdere dagen per week open is.

In deze serie worden de verschillende mogelijkheden om bordspellen te spelen in de regio Eindhoven onder de loep genomen. Deze aflevering gaat over:

Spellenmiddag bij Gameforce

Elke eerste zondag van de maand worden er in de middag bord- en kaartspellen gespeeld in de speelruimte van Gameforce. Gameforce is een spellenspeciaalzaak in Eindhoven met daarbij een enorme speelruimte met ruimte voor ongeveer 140 mensen. De toegang is €2,50 per dag. Op elke eerste zondag van de maand is er een spellenmiddag waar een aantal bordspelspelers op af komen. Het zijn er niet veel, maar er is altijd wel wat te doen. Vaak spreken spelers met elkaar af om samen een bepaald spel te gaan spelen, waarbij je aan kunt schuiven. De leeftijd van de spelers is ongeveer tussen de twintig en veertig jaar. Er komen voornamelijk mannen. De speelmiddag begint om 12 uur en duurt tot 18 uur. De meeste spelers komen pas rond 13 uur binnen.

Vaak worden er nieuw aangeschafte bordspellen uitgeprobeerd. Meestal middellange tot lange spellen. Voorbeelden zijn Hoogspanning, Battlestar Galactica, Defenders of the Realm, Le Havre, TransAmerica, Agricola, Caylus. Alles is mogelijk.

Er mogen geen eigen consumpties in de ruimte genuttigd worden. Maar er is in de winkel van alles te krijgen, waaronder: verschillende koude dranken, ijsjes, chips, koude snacks zoals mars en snickers en warme snacks zoals worstenbroodjes en tosti’s.

In de speelruimte van Gameforce staat ook de Speel-o-Theek. Dit is een spellenkast met meer dan 280 verschillende bord- en kaartspellen. Voor de spellendag kun je zelf een spel meenemen of een spel spelen uit de Speel-o-Theek.

Tegelijk met de spellendag wordt er ook een toernooi gehouden in de speelruimte. Bijvoorbeeld een Pokémon, Yu-Gi-Oh! of Magic toernooi. Maar er worden altijd een aantal tafels vrij gehouden voor de bordspelspelers.

Kijk voor meer informatie op de website van Gameforce.

Samenvatting

Wat: Spellenmiddag bij Gameforce.
Wanneer: Elke eerste zondag van de maand van 12 uur tot 18 uur.
Wie: Iedereen
Waar: Speelruimte van Gameforce (Visserstraat 18A, 5612 BT Eindhoven – kaart).
Entree: €2,50

Prijsvraag: Ticket to Ride

Met de huidige sneeuw en vorst rijden de treinen onregelmatig. Maar in plaats van je te concentreren op de problemen van het treinvervoer kun je je er ook mee ontspannen door een spelletje Ticket to Ride te gaan spelen. Misschien wil je voor de variatie wel eens op de kaart van België je routes leggen of extra kans maken op bonuspunten. Doe dan mee met de Ticket to Ride prijsvraag.

Maak kans op een Ticket to Ride: Belgium Expansion en/of een Ticket to Ride: Mystery Train Expansion door antwoord te geven op de volgende vraag:

Hoeveel gram wegen alle prijzen samen (3 x Ticket to Ride: Belgium Expansion + 16 x Ticket to Ride: Mystery Train Expansion).

Uit de beste inzendingen worden drie winnaars getrokken die de Belgium Expansion en de Mystery Train Expansion krijgen. Uit de overige beste inzendingen worden dertien Mystery Train uitbreidingen verloot.

Stuur het antwoord voor 10 januari 2011 naar prijsvraag@spellenclubeindhoven.nl. We zouden het leuk vinden als je de prijs zelf komt ophalen in Eindhoven. Er kan afgesproken worden om dit bij een Gameforce of een Roll the Dice spellenavond te doen. Anders sturen we de prijs op per post, mits de bestemming in Nederland of België ligt.

Om deze uitbreidingen te kunnen gebruiken moet je in het bezit zijn van een basisspel Ticket to Ride. De Ticket to Ride: Belgium Expansion bestaat uit twee posters met daarop het speelbord en dertig tickets. De Ticket to Ride: Mystery Train Expansion bevat tien speciale tickets waarop geen bestemmingen staan, maar die bonus punten kunnen opleveren.